Visab en certifierad utförare av Husqvarna (HTC) Superfloor™

Betongslipning

VISAB är en certifierad utförare av Husqvarna ( gamla HTC ) superfloor. Vår personal har lång erfarenhet och specialkompetens inom betongslipning. Vi säkerställer kvaliten och levererar enligt förväntningar genom att ha den senaste teknikens maskiner som även minimerar buller och dammspridning på abolut bästa sätt.

Vi hjälper till med allt från  Superprep™ till  Superfloor™ men givetvis också  underhållning av golv. Vi är redo för uppdrag både i krävande industrimiljöer och privata bostäder. Betonggolvet blir slitstarkt, lättstädat och vackert.

HTC-toppbild_1
Ta fram styrkan i ditt golv! Betonggolv förtjänar mer än att bara trampas på. Med...
HTC_superprep_1
Prepslipning: Av olika anledningar finns behovet av superprep-slipning. Prepslipning tar inte bara bort oönskade beläggningar...
Twister_top
Miljövänligt och effektivt! För att golvet ska behålla sin lyster, glansighet, styrka och utseende så...
terazzo golv
Terrazzo är ett mycket vanligt och poppulärt material som läggs främst i butiker och trapphus....
Laddar fler...

Vilka fördelar finns det med att slipa betonggolv?

Ett Husqvarna Superfloor™ polerat betonggolv är en mycket kostnadseffektiv lösning. Installationskostnaden per kvadratmeter är vanligtvis låg eftersom betongen redan är på plats. Husqvarna Superfloor™ kan användas nästan var som helst

Golvlösningen Husqvarna Superfloor™ är ett miljövänligt val eftersom processen består i att förfina betongens naturliga komponenter utan att lägga till fler lager material.
Husqvarna Superfloor™ handlar om att förädla något som redan är hållbart och inte lägga till något svagare lager ovanpå det. Betongen slipas steg för steg enligt en väldefinierad process för att uppnå de önskade egenskaperna i ett Husqvarna Superfloor™.

  • Mycket robust, hållbar golvlösning.
  • Extremt slitstarkt
  • Låg livscykelkostnad.
  • Fungerar lika bra för nya golv som vid renovering av befintliga golv.
  • Inget damm byggs upp från golvet, vilket innebär en hälsosammare miljö
  • Slipningsprocessen är helt torr, utan slam eller vatten som behöver tas om hand.
  • En smart lösning för att minska miljöpåverkan.

 

Vilka är de olika slipningsmetoderna och när är varje metod mest lämplig?

Husqvarna Superfloor™ kan användas nästan var som helst. Den naturligt vackra ytan hjälper till att skapa ett positivt intryck i exempelvis butiksmiljöer. Dess hållbarhet och jämnhet är särskilt uppskattade i fabriker och lager. Den lättrengjorda ytan gör golvet till ett populärt val för skolor, museer, köpcentra, flygplatsterminaler, gym och andra områden med mycket trafik.

Slipdjup och glansnivå är parametrar som du kan välja mellan för att definiera lämpligt Husqvarna Superfloor™ för dina behov. För att göra det enklare att välja finns Husqvarna Superfloor™ i fyra varianter av slipdjup och glansnivå: Bronze, Satin, Silver, Gold och Platinum.

 

Hur påverkar slipning betongens hållbarhet och livslängd?

Ett Husqvarna Superfloor™ polerat betonggolv har nästan obegränsad livslängd och klarar den tuffaste tänkbara behandlingen. Betong är 80–85 % sten och sand, vilket innebär att ditt Superfloor™ polerade betonggolv är jämförbart med sten.

 

Hur förbereder man ett betonggolv innan man påbörjar betongslipning?

Det behövs inga direkta förberedelser för att kunna slipa betonggolv. Däremot är det bra att bestämma vilken typ av slipning som efterfrågas vid gjutningen som då kan utföras mer anpassat efter slipkonceptet, typ betongkvalitet, yt-bearbetning och sten storlek. Viktigt är också i nyproduktion att byggaren vidtar skyddsåtgärder och planering så betongen inte skadas.

 

Dammar det vid betongslipning?

Nej betongslipning anses som en dammfri metod då vi använder anpassade dammsugare under arbetet.

 

Är ett slipat betonggolv halt?

Trots vad många tror är ett högpolerat Husqvarna Superfloor™ säkrare när det gäller att undvika halkolyckor än många andra golv, även när de är våta. Det innebär en säkrare och bekvämare arbetsmiljö. Alla testade ytor visade överensstämmelse med standarden ANSI A326.3* och resultaten var väl inom det godkända intervallet för gränsvärdet** 0,42. Både i torra och våta förhållanden.

 

Kan man slipa betonggolv med beläggningar eller färg?

Av olika anledningar finns behovet av superprep-slipning. Prepslipning tar inte bara bort oönskade beläggningar snabbt och effektivt det är också den mest effektiva metoden för att skapa det perfekta underlaget för vidare arbete på betonggolvet exempelvis inför ett slipat superfloor , mattläggning, flytspackling och klinkergolv.

 

Hur kan man sköta och underhålla ett betongslipat golv för att förlänga dess livslängd?

För att golvet ska behålla sin lyster, glansighet, styrka och utseende så rekommenderar vi att golvet underhålls regelbundet. Husqvarna Hiperclean är en mijlövänlig, effektiv och ekonomisk lösning för rengöring och underhåll av betong och andra hårda golv utan behov av kemikalier.

 

Hur påverkar tjockleken på betonggolvet resultatet av slipningen?

Ett slipat och polerat betonggolv kan utföras på alla betongytor oavsett betongens tjocklek. Däremot kan utseendet påverkas och begränsas av liten tjocklek och då främst om slutresultatet av slipningen skall inneha stor synlig ballast och att denna inte finns pga. Byggtekniska krav i utförande av gjutningen.

Har du frågor?

Sandra

Kundtjänst

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret så återkopplar vi snarast! Eller ring oss på 0346 – 154 05